Projects always opening in mute

Self-explained! ;-)
Forum rules
The Merging Technologies team cannot be held responsible for support queries logged on the public forums. If a support query is logged here and only here, it may not be found and dealt with by the appropriate team.
To ensure that your support issue or bug report is dealt with properly and in good time, please use the link to the tech support request form page on the Merging website.
Make sure to let us know what version you are using when you send your mail. THANKS!

Projects always opening in mute

Postby StephenMarsh » Fri Jul 29, 2016 19:09

I'd love to have the option upon opening sessions to have the outputs unmuted.

A couple times in the past year it has happened where I'll open a completed project that a client has now approved to delivery final masters and I end up outputting a blank fileset because I forgot to click in the timeline to unmute the tracks beforehand.

I can understand why the outputs would need to be muted while the mixer loads, but then why the persistence?

I'd like to think I'm the only one that's made a couple blank disc images.

Thanks!
StephenMarsh
 
Posts: 28
Joined: Wed Jan 15, 2014 20:47
Location: Los Angeles

Re: Projects always opening in mute

Postby fl » Fri Jul 29, 2016 19:40

I don't think I've ever seen a project open with all outputs muted, unless it was saved that way.

Which mutes are you talking about, the ones in the Mixer, Track Headers or in the Monitor window?
Frank Lockwood, Toronto, ON, Canada
http://LockwoodARS.com
Native 11.0.5/Native Music 9.1.10
Win7 Pro SP1 64/32
Bootcamp 5.1.5621/4.0.4033
Mac Mini 6.2 (Quadcore i7)/MacBook Pro 3.1 (Core2Duo)
RME Fireface 800, driver version 3.122
User avatar
fl
 
Posts: 1193
Joined: Sun Feb 11, 2007 19:55
Location: Toronto, Ontario, Canada

Re: Projects always opening in mute

Postby StephenMarsh » Fri Jul 29, 2016 21:34

fl wrote:I don't think I've ever seen a project open with all outputs muted, unless it was saved that way.

Which mutes are you talking about, the ones in the Mixer, Track Headers or in the Monitor window?


Neither have I and it's pesky!

I was referring to the Mutes in the tracks headers.
StephenMarsh
 
Posts: 28
Joined: Wed Jan 15, 2014 20:47
Location: Los Angeles

Re: Projects always opening in mute

Postby charlienyc » Fri Jul 29, 2016 23:19

StephenMarsh wrote:I was referring to the Mutes in the tracks headers.


Is this a source-destination project? If that's the case, it's because the destination track group is not selected by default. We've trained everyone to click on empty gray space on the top track header habitually, to get the focus set to the timeline.
2x MassCore v10.1.4 Win7/64 i5-3450
3x Horus w/3 AD8p, 6 AD8, 1 DA8, 2 DA8p
Native v10.1.4 Win7/64 Pro i7 HP
Native v10.1.4 Win10 Bootcamp Mac Mini i5-4278U 2.6GHz
Native V8.1 Win7/32 Xeon 3520 2.67GHz RME HDSP MADI
Native V8.1 Win7/32 ThinkPad R61
User avatar
charlienyc
 
Posts: 329
Joined: Wed Aug 16, 2006 22:40
Location: chicago, il


Return to Pyramix Suggestions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests