Page 1 of 1

Are You Using A Yamaha DM2000?

Posted: Wed Sep 21, 2005 12:59
by Jim Betteridge
Apparantly various desks and controllers have adopted Merging's Oasys protocol (as used by the new Isis controllers) to allow them a decent level of control over Pyramix. Yamaha have not but I imagine might if there's a demand. So I was wondering how many DM2000/Pyramix users there are out there?

Posted: Thu Sep 22, 2005 04:52
by tim
I am a Yamaha DM1000 user, and as much as I truly enjoy recording in the field with this console - with Pyramix and a MADI interface for both - I gave up on using the DM1000 as a control surface almost immediately. As I understand it, using the HUI interface the DM1000 & DM2000 are limited to the number of physical faders on the board. I.e., you cannot use multiple fader levels to control more than 16 faders (DM1000) or 24 faders (DM2000). It depends on what kind of projects you are mixing....but that is not a whole lot of faders.

Tim Martyn

Are you using a Yamaha DM2000?

Posted: Thu Sep 22, 2005 12:59
by Jim Betteridge
Hi Tim,
Yes, I think most people have found the interface a bit disappointing. I was hoping to get a bunch of DM+Pyramix users to ask Yamaha to write an interface using Merging's Oasis protocol thereby giving us some serious control. But how many of us are there?
Jim

Posted: Thu Sep 29, 2005 21:12
by rjs104
I've got a DM2000 - and I'd like to join the petition for Yamaha to embrace the Oasis protocol!! :D

Richard.
IBS, AMPS

Posted: Wed Oct 12, 2005 23:34
by davy lamb
Can anyone tell me if there is a delay between moving a fader on a DM2000 and the pyramix mixer repsonding?

Thanks.

Re: Are You Using A Yamaha DM2000?

Posted: Sun Jul 31, 2016 15:28
by Classic
Hi,
I've a DM2000 conncted to Pyramix 8, but I'm unable to control it. I've configured OASYS protocol, EMC, set as "Mackie MCU HUI". DM2000 transport works (PLAY, STOP, REW, FF,REC) but when I move a DM2000 fader Pyramix mixer doesn't react. Pyramix trasnmit time code transport to DM2000 correctly.

Re: Are You Using A Yamaha DM2000?

Posted: Sun Jul 31, 2016 15:35
by charlienyc
I've written a whole setup doc. PM with your email and I'll send it to you.

Re: Are You Using A Yamaha DM2000?

Posted: Sun Jul 31, 2016 15:42
by Classic
PM sent. Thanks!