EasyConnect dropping a bank

Welcome to the Pyramix MassCore discussion forum.
Forum rules
The Merging Technologies team cannot be held responsible for support queries logged on the public forums. If a support query is logged here and only here, it may not be found and dealt with by the appropriate team.
To ensure that your support issue or bug report is dealt with properly and in good time, please use the link to the tech support request form page on the Merging website.
Make sure to let us know what version you are using when you send your mail. THANKS!

EasyConnect dropping a bank

Postby Silas » Thu Nov 30, 2017 03:10

Hello to all,

Recently I started having this issue - Easyconnect will come up with the AES IN bank 1-8 not fully connected (half green). It has also started crashing when I try to reconnect. Only the In portion of this bank drops. All normal connections stay in place.

Restarts and multiple attempts to reconnect eventually make it work. I was getting an error message referring to Firewall but am no longer.

I've tried re-installing and checking Firewall settings etc. Nothing has worked yet.

Any suggestions?

Thanks in advance,
Silas
MassCore V 10.1.4
Windows 7 Pro
Silas Brown
Legacy Sound
MassCore 48 #1 - Windows 7 Pro 64-bit, i7-4590, 16 gig Ram, Pyramix V10.1
MassCore 48 #2 - Windows 7 Pro 64-bit, QuadCore, 16 gig, Pyramix V9
Native - Lenovo Laptop, Windows 7 64-bit, i7, 8 gig, Pyramix V10
Silas
 
Posts: 754
Joined: Thu May 16, 2002 15:36
Location: New Rochelle, NY

Re: EasyConnect dropping a bank

Postby ljudatervinning » Thu Nov 30, 2017 08:45

Try open in advanced mode (right click device in MTDiscovery) and remove any existing connection that may conflict. Remove if it does and start over in Easy connect.
It might help.
ljudatervinning
 
Posts: 42
Joined: Tue May 05, 2015 00:00
Location: Sweden

Re: EasyConnect dropping a bank

Postby Silas » Thu Nov 30, 2017 15:41

THanks! Trying that today.

FWIW, the error message i get is:

RTSP: retrieving SDP error (firewall?)
Silas Brown
Legacy Sound
MassCore 48 #1 - Windows 7 Pro 64-bit, i7-4590, 16 gig Ram, Pyramix V10.1
MassCore 48 #2 - Windows 7 Pro 64-bit, QuadCore, 16 gig, Pyramix V9
Native - Lenovo Laptop, Windows 7 64-bit, i7, 8 gig, Pyramix V10
Silas
 
Posts: 754
Joined: Thu May 16, 2002 15:36
Location: New Rochelle, NY

Re: EasyConnect dropping a bank

Postby mpdonahue » Thu Nov 30, 2017 17:05

The first things I would do are:

    1) clear all connections from all devices on the network (CTRL+click on "Clear All Connections" in Easy Connect) and re-establish fresh network connections.
    2) go into the Windows Firewall control panel and reset the "Turn Windows Firewall on or off" setting for Public network location settings to "Turn off windows firewall"

I find that at random times Windows update will reset this without any notifications.

All the best,
-mark
*********************
Mark Donahue
Soundmirror, Inc.
Boston, MA
mark@soundmirror.com
www.soundmirror.com
*********************
User avatar
mpdonahue
 
Posts: 412
Joined: Fri Jan 16, 2004 03:20
Location: Boston, MA

Re: EasyConnect dropping a bank

Postby charlienyc » Thu Nov 30, 2017 17:51

mpdonahue wrote:1) clear all connections from all devices on the network (CTRL+click on "Clear All Connections" in Easy Connect) and re-establish fresh network connections.


I needed to do this every few weeks to clear that error, prior to upgrading to V10. For advanced setups screenshots are your friend!

cheers,
-c
2x MassCore v10.1.4 Win7/64 i5-3450
3x Horus for 72 In / 24 out
Native v10.1.4 Win10 Bootcamp Mac Mini i5-4278U 2.6GHz
Native V11 Win10/64 Xeon 3520 2.67GHz RME HDSP MADI
Native V10 Win10/64 ThinkPad P51 i7-7700HQ w/Hapi, iFi iDSD nano
User avatar
charlienyc
 
Posts: 354
Joined: Wed Aug 16, 2006 22:40
Location: chicago, il

Re: EasyConnect dropping a bank

Postby Silas » Thu Dec 14, 2017 21:22

Thanks again for the ideas. Unfortunately this continues for me. Despite a PMX reinstall and ctrl-clicking and repatching a bunch. It became unstable after I connected to a Mac to review a project and then returned to the PMX PC. Since then I am unable to reliably stay connected to the AES Ins only.

Thanks in advance for any further ideas.

-Silas
Silas Brown
Legacy Sound
MassCore 48 #1 - Windows 7 Pro 64-bit, i7-4590, 16 gig Ram, Pyramix V10.1
MassCore 48 #2 - Windows 7 Pro 64-bit, QuadCore, 16 gig, Pyramix V9
Native - Lenovo Laptop, Windows 7 64-bit, i7, 8 gig, Pyramix V10
Silas
 
Posts: 754
Joined: Thu May 16, 2002 15:36
Location: New Rochelle, NY

Re: EasyConnect dropping a bank

Postby DJS » Thu Dec 14, 2017 23:15

Hi Silas

Have you been keeping firmware up to date?
http://merging.com/uploads/assets/Insta ... b34718.pdf
David Spearritt
Classical and Acoustic Music, BNE, Australia
DJS
 
Posts: 379
Joined: Wed May 26, 2010 05:26
Location: Brisbane, Australia

Re: EasyConnect dropping a bank

Postby charlienyc » Fri Dec 15, 2017 00:51

Silas wrote:Thanks again for the ideas. Unfortunately this continues for me. Despite a PMX reinstall and ctrl-clicking and repatching a bunch. It became unstable after I connected to a Mac to review a project and then returned to the PMX PC.


So you're switching between MassCore and Native ASIO? I wonder if that has to do with it. There were issues going between the two early on.
2x MassCore v10.1.4 Win7/64 i5-3450
3x Horus for 72 In / 24 out
Native v10.1.4 Win10 Bootcamp Mac Mini i5-4278U 2.6GHz
Native V11 Win10/64 Xeon 3520 2.67GHz RME HDSP MADI
Native V10 Win10/64 ThinkPad P51 i7-7700HQ w/Hapi, iFi iDSD nano
User avatar
charlienyc
 
Posts: 354
Joined: Wed Aug 16, 2006 22:40
Location: chicago, il

Re: EasyConnect dropping a bank

Postby mpdonahue » Fri Dec 15, 2017 21:40

Stupid question, Have you tried "Reboot to factory" on the Hapi/Horus?
-mark
*********************
Mark Donahue
Soundmirror, Inc.
Boston, MA
mark@soundmirror.com
www.soundmirror.com
*********************
User avatar
mpdonahue
 
Posts: 412
Joined: Fri Jan 16, 2004 03:20
Location: Boston, MA

Re: EasyConnect dropping a bank

Postby emonteirobr » Sat Dec 16, 2017 02:11

mpdonahue wrote:Stupid question, Have you tried "Reboot to factory" on the Hapi/Horus?
-mark

Reboot to factory has been my savior many times on the road
Eduardo Monteiro
Rio de Janeiro - Brasil
Native Music Pack 9.1.10 Win7-64 Professional SP1 Horus on a Dell M4800 Laptop
emonteirobr
 
Posts: 20
Joined: Fri Feb 07, 2014 12:00
Location: Rio de Janeiro - Brazil

Re: EasyConnect dropping a bank

Postby Silas » Thu Jan 04, 2018 00:13

Hello to All,

Many thanks for all the suggestions. I'm afraid this issue remains for me. I noticed today that the OTHER banks that are connected to the same computer keep a reference to it in italics when the Pyramix instance is closed. The AES Input bank that is losing connection does not. Once Pyramix is closed there is no italics referencing the last connection.

I have updated firmware, triple checked all firewall settings (including turning them on and back off again) and did a 'Reboot to Factory'.

Thanks and best wishes,
Silas
Silas Brown
Legacy Sound
MassCore 48 #1 - Windows 7 Pro 64-bit, i7-4590, 16 gig Ram, Pyramix V10.1
MassCore 48 #2 - Windows 7 Pro 64-bit, QuadCore, 16 gig, Pyramix V9
Native - Lenovo Laptop, Windows 7 64-bit, i7, 8 gig, Pyramix V10
Silas
 
Posts: 754
Joined: Thu May 16, 2002 15:36
Location: New Rochelle, NY

Re: EasyConnect dropping a bank

Postby bkaudio » Thu Jan 11, 2018 22:34

Hi Silas,

EasyConnect on Mac seems to work more coarse somehow.. I've noticed that too.
Did you reconnect the Mac to see if it remembers those connections somehow?
Maybe deleting the connections from AES to Mac while it is still online can make Easyconnect 'forget' them?
This sounds wishy-washy I know.

Because of the crude Mac implementation of Easyconnect I have been making all connections using the advanced mode in the browser.
It is more complicated but also magnitudes more powerful and allows patching to multiple ravenna hosts without disturbing the current active connections.

Did you look at Aneman already? Also complicated but it has the big benefit of being able to store and recall patches.

good luck, Bastiaan
bkaudio
 
Posts: 13
Joined: Fri Dec 02, 2005 15:30
Location: Amsterdam, Netherlands


Return to Pyramix General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests

cron