Page 1 of 1

Inactive DSD and DXD project checkboxes in project wizard

Posted: Fri Oct 30, 2015 17:44
by Intra
Good day,

Could anyone help me with my issue?
I couldn't create DSD and DXD project for DSD editing. Why they are inactive?
Screenshots and details listed below:

http://cs624131.vk.me/v624131227/4a639/FkwBMN2bWTM.jpg
http://cs624131.vk.me/v624131227/4a632/c1EBhj-VW10.jpg


Software:

Pyramix v8.1.10 build21289
Native-ASIO
Windows XP ServicePack3 2002 v5.1 build2600
Asio4all app runnig after starting Pyramix because I/O driver Asio4all v2.2
no antivirus
feature keys?

Hardware:

Fujitsu 6012 tablet PC
Mobile IntelĀ® GS45 + ICH9M-SFF-E
2GB RAM
1.4Ghz CPU
no CD-ROM

Interfaces:
Realtek ALC269 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition audio controller [A-3] only

Re: Inactive DSD and DXD project checkboxes in project wizar

Posted: Sat Oct 31, 2015 09:51
by klaukholm
Do you have a DSD license?

Re: Inactive DSD and DXD project checkboxes in project wizar

Posted: Sat Oct 31, 2015 15:15
by Intra
I don't know.

where I could get it?

Re: Inactive DSD and DXD project checkboxes in project wizar

Posted: Sat Oct 31, 2015 15:56
by fl
You can check to see which licenses you hold, for which features, by going to the Start button, viewing all Programs, finding "Merging Technolgies" and in the sub-menu there, open "MT Security Settings". Do this with your Dongle plugged in. The list which appears should show you which features are enabled.

At the same time, there may be an issue with ASIO4All. The highest SR setting for INPUT will also be applied to the output SR, so it's best to go to the ASIO4All control panel, and disable any and all of the inputs, which will in turn free up the outputs to be able to function at higher SRs. More information can be found here:

viewtopic.php?f=14&t=6696&p=24854&hilit=ASIO4All#p21389

That said, I'm not at all sure whether ASIO4All can function at the even higher rates required for DSD.

Re: Inactive DSD and DXD project checkboxes in project wizar

Posted: Sat Oct 31, 2015 18:04
by klaukholm
Intra wrote:I don't know.

where I could get it?


Like Frank said, check in the MT Security panel.
If you have mastering pack it is included. Otherwise, you would have to buy it as an additional option on top of your Music/Post/Broadast pack.

Re: Inactive DSD and DXD project checkboxes in project wizar

Posted: Sun Nov 01, 2015 00:43
by DJS
Perhaps wait till v10 pack reconfiguration appears, as I have heard a small number of DSD channels might be available on the "Native Professional" pack.

Re: Inactive DSD and DXD project checkboxes in project wizar

Posted: Sun Nov 01, 2015 01:52
by Intra
in "MT Security Settings" window, how exactly dsd option should be called? something contains the "DSD" word?

Re: Inactive DSD and DXD project checkboxes in project wizar

Posted: Sun Nov 01, 2015 12:00
by klaukholm
"SACD/DSD Support"